woensdag 16 maart 2011

A list, for lack of an actual entry. ;)

Greetings comrades! :)

We leven nog! Sorry voor de korte stilte (alhoewel ik vermoed dat dit wel nog vaker zal gebeuren eens we in een routine zitten, just so you know!), maar we hadden (hebben) eigenlijk weinig nieuwe/spannende dingen te verkondigen.

Wat we wel hebben, is een lijst! Meer bepaald, een lijst van verschillen de we opgemerkt hebben tussen het land van de kangoeroe's en het land van nog-altijd-geen-regering (Australië en België dus, voor de trage mensen onder ons ;)):

#1: Oversteken in Australië is zoveel leuker dan in België. Bovenop het saaie van-trage-tikjes-naar-snelle-tikjes, krijgen we hier zowaar ruimteschip geluiden!

#2: Naast links rijden, wandelen ze hier ook links! Gebeurt supervaak dat we int stad moeten opzij gaan voor iemand die uit de tegenovergestelde richting komt, en naar goede gewoonte wijken wij dan dus uit naar rechts, omdat we gewoon zijn van een tegenligger rechts te kruisen. Niet dus! Aanvaringen (aanwandelingen?) zijn al telkens op het nippertje vermeden, maar vreemde blikken krijgen we dagelijks. :p Ook op de roltrap is het dus de bedoeling dat je hier links stilstaat en rechts wandelt, hoewel dat niet echt een vaste regel is zoals in London (jammer genoeg. :()

#3: En nu we toch over links vs. rechts bezig zijn: wist je dat ze hier dan wel links rijden, MAAR dat je nog altijd voorrang van rechts moet geven? (Da's om dat het anders te gemakkelijk is, natuurlijk.) Ik heb trouwens nog altijd niet gereden, maar da heeft meer te maken met het feit datek geen auto heb dan het links rijden. Ik ben er wel vrij zeker van dat het, na bijna 4 weken exposure, wel zou lukken om links te rijden. Kben eigenlijk al een beetje vergeten dat mensen meestal rechts rijden! Zucht. Ik mis autorijden. :( (Dit geheel terzijde)

#4: Volledig op een ander onderwerp: blijkbaar is IKEA in Australië duur! Kweet het, een uitermate vreemd concept, maar ik veronderstel dat het importeren daar wel voor iets tussen zit. We waren met Maggie (onze gastvrouw) aan het babbelen over gemeubelde appartementen en ik zei dat we altijd wat we tekort hebben in Ikea kunnen halen, maar zij protesteerde vrij hard, à la “that's way too expensive!” Niet dus! :( Ikea = duur. Echt bizar.

#5: Dit zal waarschijnlijk bijster weinig mensen interesseren, maar! We zijn hier dus een beetje omringd door vreemde bomen! Met name palmbomen die hier echt o-ver-al zijn, zo fascinerend! I keep waiting for a coconut to hit somebody on the head. :D En daarnaast (lol, sorry volwassenen, jullie zullen totaal geen idee hebben waar ik het over heb), hebben ze hier ook de Lion King boom! Je weet wel, die grote boom die je in het eerste beeld ziet, voor de opkomende zon, met een lange stam en hoge bladeren. Ja ja, de Lion King boom. :D

#6: Hebben we ook ontdekt: Australiërs houden niet van strijken! Jammer, want ik heb wel een aantal stukken die er nogal miserabel uitzien zonder strijkijzer. :(

#7: Ik meen mij te herinneren dat er een paar jaar geleden een nieuws oproer was dat meesjes aan het uitsterven zijn in België (though I could be wrong), jammer genoeg is dat hier niet het geval. Ik zeg jammer genoeg, want hoewel ik die beestjes het levensrecht wel gun, wou ik dat ze hier niet overal zaten! Overal waar eten te vinden is, dan. Je kan hier geen food court binnen wandelen of er zitten er zeker 3 of 4. Ook in de McDonalds zitten er overal vogels, which is totally weird and gross! De eerste keer dat Emmy en ik ze zagen hadden we zo de “...dat zou nooit mogen in België” maar hier heeft iedereen zo'n “meh” houding. Bizar. And kinda gross. (Terzijde: in McDo hier hebben ze ook Syringe Disposal Units! Om je naalden in te gooien dus.... Ja, ik weet het ook niet. :/)

#8: en last but not least: Australië houdt dan wel van reizigers, maar niet genoeg om ze werk te geven! :( Which brings us to basically the biggest portion of news of this entry: still (mostly) jobless!

Ik zeg “mostly” omdat ik (Lindsey dus, niet Emmy) wel al iets gevonden heb; gedefinieerd als een below-minimum wage waitressing job in een Mexicaanse versie van de McDonalds of de Pizza Hut voor een 10-tal uren in de week, misschien meer. Ik heb tot nu toe nog maar 3 dagen gewerkt, en...let's just say I don't hate it, but I definitely don't love it either. :)

Positieve kant: de collega's zijn wel leuk, en één dervan heeft 2 appartement-genoten die aan het einde van de maand vertrekken, wat voor ons wel eventueel goed uitkomt! Plus het appartement is in St. Kilda which is kind of really really awesome. :D :D We houden jullie op de hoogte!

Verder gaat alles hier z'n gewone gangetje: we gaan naart stad, we zijn op zoek naar werk, we zitten voor onze laptop. Vorig weekend was hier een feestdag-weekend (maandag was Labour Day, de Australische versie van 1 mei), dus hebben we een 2-tal dagen (verplicht!) congé moeten nemen van de jobhunt. We hebben die tijd zeer goed besteed door samen met Renne (uitgesproken als “ren” op z'n Engels) naar Hawaii Five-O te kijken, wat we jullie trouwens allemaal aanraden! For the eyecandy, weliswaar, niet echt voor de uitstekende plotwendingen. :p

Anders geen groot nieuws, denk ik. Ik had vandaag een sollicitatiegesprek, dat trouwens super goed ging, en ik hoop echt dat ik de job krijg. Fingers crossed, guys, ik zou morgen of vrijdag meer moeten weten. En meer goed nieuws: ook Emmy heeft morgen een sollicitatiegesprek! Voor een job als barista/opdienen/mensen aan de toog bedienen in een koffieshop, dus we duimen ook collectief voor haar! (Terwijl jullie slapen, weliswaar.)

Oh, en quote unquote: “Emmy heeft geen nieuws. Emmy heeft wel al veel gesolliciteerd, maar nog geen werk. :( Emmy doet ook de groetjes!” Ja, zo kwam het echt uit haar mond! ;)

Thus endeth this journal entry! Hou jullie goed, geen stoten uitsteken aub, liefste familieleden en vrienden (van ons allebei), en hou ons op de hoogte van alle ontwikkelingen thuis!

Oh, en voor de nieuwsgierigen: wij hebben helemaal niks ondervonden van de aardbeving in Japan (verschrikkelijke beelden, trouwens. :(), en er is hier ook geen tsunami warning! Melbourne ligt helemaal onderaan Australië en bovendien dan nog in een gigantische baai, dus de kans daarop is zeer zeer klein. Er was trouwens ook weinig tot geen gevaar in Sydney, maar de Pacific Tsunami Watch, of hoe ze ook heten, hadden voor de zekerheid het alarm verhoogd in bijna de hele Grote Oceaan, inclusief een deel van de Australische kust. Een beetje overvoorzichtig, maar ik veronderstel dat dat beter is dan niet voorzichting genoeg?

Ok, deze keer gaak echt afsluiten. Talk to you later, guys, and take care!

Xxx Lindsey/Fia

woensdag 2 maart 2011

Scherp lik e geslepen potlood.

Hey everyone!

Het is alweer een paar dagen geleden sinds de laatste blogupdate...

Tis nogal moeilijk iedereen op de hoogte te houden, zo zonder internet. Maar we doen ons best. Af en toe gaan we even naar de McDonalds (ja, I know, heel gezond) en gaan we daar op de free wifi. Ideaal om alle nieuwe mails te lezen zodat we eventueel thuis kunnen terugmailen om dan in de bib of een internetcafe onze antwoorden te versturen. Tis nie ideaal, maar we doen wat we kunnen!

Dankjewel trouwens voor jullie interesse, tis altijd leuk nieuwe emails te krijgen en de comments te lezen. [This only applies to Emmy. Waar zijn mijn e-mails, mensen, verdorie? :p --Lindsey] Ik ga trouwens morgen proberen de foto's up te loaden op blogspot, want niet iedereen heeft facebook. Alé, mijn ouders hebben geen facebook, kweet niet hoe dat zit met de rest. :P

Hoe gaat et daar in ons klein Belgenlandje? De laatste keer dat ik checkte was er nog altijd geen regering. Wanneer gaan jullie beginnen betogen enzo? Dat er es wat schot in de zaak komt?

Jammer genoeg heb ik niets te melden over knappe surfers en hete zon. :( Het weer valt hier serieus tegen. OK, we moeten nog altijd geen warme jas aandoen, maar de wind is wel koud. Blijkbaar is dit in het algemeen een slechte zomer, lucky us. Tzou wel moeten beter zijn in het weekend, so that's nice.

Ik heb wel een job interview ronde 2 op zaterdag (Lindsey ook!), dus veel genieten zit er nie in! De job is in Sales and Marketing, niet meteen mijn ding, maar de Managing Director vond het leuk dat ik psychologie heb gestudeerd, dus ja, we zien wel hoe het verder loopt! Lindsey had trouwens niet echt gesolliciteerd voor deze job en toch hebben ze haar gecontacteerd. Heel vreemd allemaal, maar ze is dan toch meegekomen vandaag. :P

Gisteren hebben we onze eerste job interview gehad. Ik was blij dat we er weg mochten, lol. Twas voor deur aan deur sales, dus dat is al helemaal niets voor mij. Ze hadden de job maar vaagjes geadverteerd, ik dacht dat het om een call-center ging. Komt er nog bij dat de man die de job interview deed iets te veel zijn best deed om sympathiek over te komen. Had eigenlijk het omgekeerde effect bij mij.

Dat is dus waar we mee bezig zijn van de week: jobhunting.

Zaterdag zijn we naar St Kilda geweest! St Kilda ligt vlak bij t strand en is nogal populair. Veel winkeltjes en vooral veel bakkerijen waar ze taarten en cakes verkopen. Ik had echt wel zin in zo'n aardbeientaartje, mmmm.

Niet dat we iets tekort komen aan zoetigheid. Steve en Maggie leven heel gezond, maar houden er blijkbaar van om ons vanalles voor te zetten. :P Gisteren pannenkoeken met maple syrup en Milo (iets kokosnootachtigs met chocolade? Nesquik maar met kokos). We hebben ook al Christmas pudding gegeten en ijs. En chocolade met noten in, maar dan zelfgemaakt. Geen idee hoe ze het noemen, maar tis wel lekker!

Anyway, waar zat ik?

Juist, St Kilda. We hadden er afgesproken met een vriendin van Lindsey, Asha. Toen we in St Kilda aankwamen zijn we eerst op een rollercoaster geweest. Luna Park is het oudste lunapark van Melbourne (heb ik mij toch laten wijsmaken). 't Is eigenlijk hetzelfde als een pretpark, zoals Bellewaerde, maar de ingang in Luna Park is gratis, je moet per rit betalen. De rollercoaster stelde op zich nie veel voor, die in Bellewaerde is leuker. :P Maar deze gaf ons een fantastic view op St Kilda en de zee, so that was great! Verder hebben we vooral rondgewandeld, ijsje gegeten, etc.

Zondag zijn we naar Renne, een andere vriendin van Lindsey, geweest. Ik voel me helemaal niet schuldig dat we een hele dag hebben binnen gezeten hebben, want – in tegenstelling tot wat de weerman ons had beloofd – het was slecht weer. Alé ja, 'slecht' in de zin van, 'We moesten een pull aandoen om buiten te lopen'. Anyhooow, twas enorm gezellig. :D Tis wel fijn om mensen te hebben waar je dingen aan kunt vragen. Niet dat we aan Steven en Maggie niets kunnen vragen, maar 't is toch anders hé, mensen van je eigen generatie.

Eigenlijk zijn we al heel de week op stap geweest naar t stad. Maar dan is al onze tijd naar het zoeken van jobs en effectief solliciteren gegaan. Ik ga zoooo blij zijn als ik iets gevonden heb. Kmoet wel zeggen, ze reageren hier veel sneller op sollicitaties! Maandag gesolliciteerd en al twee job interviews achter de rug, vind ik niet slecht.

Steven en Maggie hebben allebei een job, dus tegen dat wij opstaan (meestal iets voor 9, goed hé?) zijn ze al weg. Maggie werkt als een assistant teacher in een school voor kinderen met special needs, en Steven maakt zijn eigen kano's. Hier in Patterson Lakes is kanoën echt wel populair, en we zien vaak mensen in hun kano's passeren. Steven zelf doet ook wedstrijden enzo, marathons of races.

Maggie kookt heel graag en doet dan ook haar best om ons vanalles te laten proeven. We hebben kennisgemaakt met 'vegemite'. Nooit meer. Zowel Renne als Asha vertelden ons, “You kind of have to grow up on it.” Ik snap et nie (Why would you want to grow up on that?) maar voor hun zal het wel lekker zijn zeker? Verder hebben we een nieuwe favoriet bij het ontbijt: hot cross buns. Tzijn zo broodjes met rozijnen die ze meestal in de rooster steken. Mmm.

We hebben ook banana bread ontdekt. :D

Trouwens, heel random, maar iedere keer dat we gaan winkelen, smijten ze haast met plastiek zakken. Heel vreemd, want bij ons (in België bedoel ik) krijg je er geen als je geen vraagt, en als je dan een nodig hebt moet je ervoor betalen. En overal waar je komt zeggen mensen, 'Hello, how are you,'. Ze houden ook van het woord 'awesome' en in de bank zeggen ze vaak 'beautiful' als je hen iets van papieren geeft.

Als je kijkt naar de mensen die rondlopen in Melbourne heb je van alles wat. Er zijn mensen die ongeacht de regen of iets koudere temperaturen rondlopen in short, topje en teensletsen (of 'thongs'). Dan heb je mensen die bij meer dan 25°C rondlopen in lange zwarte broek met shirt met lange mouwen. Makes no sense, maar blijkbaar heeft iedereen een andere perceptie van warm en koud ofzo. :P

Oh BTW: Ergens van de week (kweet nie meer precies wanneer) kwam er in de living ineens een pelikaan binnen. Business as usual, zo blijkt, want Maggie gaf hem gewoon wat eten tot hij het beu was en weer langs de tuindeur naar buitenging... Heel bizar moment.

Anyway. We zitten nu op de free wifi in McDo, en ik denk dat ik hier maar stop. Kvind het trouwens raar om alles (bijna alles) in t Nederlands te typen, sorry als ik iets formeler klink dan Lindsey. I'm working on it! :D
Have a great day!

X

Emmy