donderdag 24 februari 2011

& Melbourne!

G'day mates!

Hoe gaat het thuis? Nog niet bevroren? (Lol, we zijn zo grappig, right? :D) Hier is alles nog altijd oké! We zijn eigenlijk een beetje op ons gemak aan het voortkabbelen, aan het wennen aan Aussieland.

We zijn dus sinds de laatste post verplaatst van Sydney naar Melbourne, de laatste vliegreis in een paar maanden, hoera! Vliegen met Qantas is trouwens supercomfortabel. Alleen een beetje stressy dat ze in Sydney Airport nieuwe machines hadden waar je zelf elektronisch je reservatie moet opzoeken, en dan je eigen boarding pass en baggage tag moet uitprinten. Ging wel sneller, maar het was een beetje verwarrend! En dan hebben we (schaam schaam) aan een luchthaven-persoon moeten vragen hoe je dat plastiek lint ding rond je valies moet doen. :/ In our defence: we hadden dat nog nooit zelf gedaan! In Brussel mag je dat dus niet, hier moet je. :p

Nu, uiteindelijk hebben we zowel onszelf als onze baggage op het vliegtuig gekregen en dan was het een vluchtje van maar een uurtje, peanuts dus voor ervaren reizigers als wij! (ahem). In Melbourne (Melbourne Tullamarine Airport, how awesome a name is that?) hebben we een beetje moeten wachten op onze zakken maar we kregen snel gezelschap van Steven, Emmy's verre oom waarbij we op dit moment verblijven!

Steve en z'n vrouw Maggie zijn trouwens zeer vriendelijk (net als bijna alle Aussies die we hier tegengekomen zijn!) en we zijn eigenlijk zeer dankbaar dat we bij hen mogen blijven. Hun huis en omgeving zijn echt supermooi (palmbomen, mini privé-strandjes, the works! Foto's komen nog.) en ze zijn zo behulpzaam! We zijn een klein beetje met ons 'gat in de boter gevallen', gelijk ze zeggen. :)

Gisteren zijn we effe met de metro/trein over en weer naar Melbourne geweest (het noemt MetroLink, ik weet niet precies of het de metro of de trein is. :p), eens in het centrum van de stad rondgewandeld en een beetje in de zon gelegen. :) Melbourne voelt wel anders dan Sydney. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen, maar... kweet niet. :) Gut feeling? :p Emmy is er mee akkoord: Melbourne > Sydney. :)

We zijn het er ook over eens dat we liever wat dichter bij de stad willen wonen dan waar we nu zijn (suburbia is niet echt ons ding?) maar het is een beetje moeilijk om aan de apartementhunt te beginnen. We hebben eigenlijk niet echt een voorkeur over waar precies we gaan, ik denk dat onze parameters warm water, verwarming, Internet en airco zijn (ja, dat is order of importance :p), maar Melbourne is zo groot en we weten niet gewoon niet waar te beginnen! Ik denk dat we gewoon erin zullen moeten springen en gaan rondzoeken, maar da's ook niet zo simpel zonder Internet. Nu, we hebben vandaag ontdekt dat je in de bibliotheek hier dichtbij een uur gratis Internet per dag hebt, dus vanaf morgen, hebben we beslist, gaan we ervoor!

Ik weet trouwens niet of jullie er in Europa al van gehoord hebben (waarschijnlijk wel), maar de aardbeving in Nieuw-Zeeland is hier echt een 'hot item'. Letterlijk iedereen is erover bezig en het is het hoofdpunt op elk nieuws, soms met updates elk uur. De beelden zijn echt verschrikkelijk om te zien. :(

Ik denk dat dat het ongeveer is, we houden jullie op de hoogte! Take care of yourselves and until next time!

Lindsey

4 opmerkingen:

  1. hey Emmy Goedemorgen. Het is hier nu 8u 's morgens. Jullie doen dat goed hé. Ben gisteren bij je mama geweest. Ze mist je wel heel erg. Ze hoopt vlug met je te kunnen skypen en mailen, zou tof zijn hé. Heel wat dozen zijn al leeg. Moet gaan werken doei.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi dames,
    Ons niet teveel jaloers maken met dat mooi weer hé!! Ben eigenlijk heel benieuwd naar jullie foto's.Lindsey kennende zijn er dat al veeeeel.
    Alvast een goede flathunt en tot gauw op de skype??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Keep those blog updates coming please ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hela, ginder down under,
    I've found you!!

    leuk jullie belevenissen te kunnen meevolgen.
    en ja, we zijn jaloers maar toch ook nie, ge weet wel, van alle mooie, warme en goeie dingen wel, maar de rest nie!! Geniet met volle teugen, I'll be back.
    XXX T.Martine

    BeantwoordenVerwijderen