dinsdag 19 april 2011

It's been a while....

Good afternoon, compadres! :)

First of all: mijn oprechte excuses dat het zo lang duurde voor er een update was! Volledig mijn schuld, vraag maar aan Mams hoe goed ik ben in het uitstellen van dingen. (Antwoord: zeer goed!)

In my defence: we hebben een paar extra drukke weken achter de rug! And I'm about to tell you all about them, so buckle up! ;)

Hmmm, waar beginnen we. Eerlijk gezegd is er niet zoveel spannends gebeurd in de laatste weken, en hebben we het vooral druk gehad met werken? (Yaaaaay, een inkomen. Hoera!) Daarnaast zijn we, uh, twee weekends geleden, denk ik, naar SupaNova geweest en naar een concert van Jimmy Eat World! Er zijn foto's, en ze zullen uiteindelijk online komen (denk ik. Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk.), maar tot dan kan ik enkel woorden aanbieden!

SupaNova is een "convention", maar ik weet niet hoeveel dat betekent voor non-geeky mensen zoals jullie! :) Basically is het een expo van allerlei nerdy dingen zoals Harry Potter, Lord of the Rings, Star Wars, comic books/graphic novels, TV-series zoals True Blood en Supernatural, etc etc. Er zijn boeken, tijdschriften, merchandise en zo te koop; en er zijn ook panels met bekende mensen waar je naartoe kan gaan en vragen stellen. :D Een convention in een notedop, lol.

We zagen er eigenlijk wel naar uit, omdat het voor ons allebei de eerste was, en het was geestig! :) We hebben een paar panels gedaan (Dennis O'Hare van in True Blood, Clare Kramer van in Buffy en (!!!) Tom Felton van in Harry Potter! Ja, die laatste was de belangrijkste en ja, we waren een klein beetje fangirl. Whatevsss, tis Harry Potter! :D) en wat rond gelopen, en ja, zeker voor herhaling vatbaar. :D

SupaNova was zaterdag en zondag, en dan zondag avond zijn we naar Jimmy Eat World gaan kijken, yaaay. Eerlijk: ik was echt super-blij dat ze in Melbourne speelden, want Emmy en ik gingen ze normaal gaan zien in November (de dag voor mijn verjaardag!), maar omdat ik dan ik het ziekenhuis terecht kwam, moest Emmy alleen gaan. :( Maar deze keer was ik er ook en: fun was had. :D

We zijn op de eerste rij terecht gekomen (we're awesome like that), en omdat het een superkleine venue was, stonden we echt dicht bij het podium! I got a guitar pick! :D De setlist was perfect, sound was excellent en ja. Meer moet ik niet zeggen eh, jullie weten allebei waarschijnlijk wel hoe Emmy en ik gehecht zijn aan live muziek. :)

Het enige andere grote nieuws dat ik te vertellen heb, is dat we verhuisd zijn! Voordien woonden we bij Maggie & Steve in Patterson Lakes, maar het werd daar een beetje te krap (plus, we merkten dat ze niet verwacht hadden dat wij zo lang bij hen zouden blijven), dus waren we al op zoek naar iets anders en 'lo and behold: we found something! :)

Het is niet super luxueus of super speciaal, een sharehouse met een 20tal andere mensen (wees gerust, het huis is echt MASSIVE, dus we zitten hier niet als sardientjes opeen gepakt!) met gedeelde badkamer en gedeelde keuken. De badkamers zijn dicht bij onze kamer en meestal proper, de keuken niet altijd; maar ik veronderstel dat dat wel normaal is. :) Voorlopig delen we nog een kamer (maar we hebben elk ons eigen bed! Wat een luxe!), maar nu we hier wonen krijgen we prioriteit als we willen van kamer veranderen, dus ik vermoed dat we uiteindelijk wel elk onze eigen kamer zullen hebben? :) Ik weet niet of Emmy al foto's genomen heeft (ik niet, in elk geval), maar het zal er wel nog eens van komen, en dan zullen we die ook online zetten. :)

Ik ben aan het denken of er nog iets belangrijks is dat ik moet vermelden, maar ik denk het niet. :/ Naast verhuizen, SupaNova en werken, vullen we de rest van onze tijd met adult things (boodschappen, de was doen, etc etc) en not so adult things (lol, Internet, yay!) en de rest van de uren worden gevuld met slaaaaaap. :) Emmy en ik hebben allebei een verkoudheid voor het moment (die van mij is al aan het verbeteren, die van Emmy is nog steeds in full force), dus we hoesten en snifflen overal (we hebben geïnvesteerd in papieren zakdoeken, lol), which is fun. (And by fun I mean: really crappy)

Euuuhm, anders weinig/geen nieuws, en als ik iets vergeten ben, zal Emmy het wel vermelden in de volgende post. :) As always: zorg voor jullie zelf, en houd ons op de hoogte van belangrijke dingen enzo. :) Australian news only gets you so far, apparently. (DeStandaard.be is onze nieuwe vriend!)

Tot de volgende!

xx Lindsey

zondag 3 april 2011

can't you hear the thunder?

Greetings mortals!

Het is alweer een eindje geleden. En 't is volledig mijn fout want het was aan mij om up te daten... De dagen gingen voorbij, en ik dacht af en toe wel eens 'ik zou de blog moeten updaten', maar er kwam duidelijk weinig van in huis.

Met als gevolg dat ik hier nu zit, mij af te vragen waar ik moet beginnen. Tegelijkertijd is er nog niet zo veel veranderd hoor. (Hopelijk heeft er niemand op mijn kanjer van een dt fout gelet!)

Behalve het feit dat ik ondertussen een part time job heb! Het is net als Lindsey in een Mexicaans restaurant, maar een andere locatie. Zij werkt in Collins Street en ik in Russel Street. Daar houden de gelijkenissen volgens mij op. Bij mij gaat het er iets losser aan toe dan bij haar. Zij werd er wat ingesmeten, terwijl ze mij echt willen 'trainen'. Voor zover er veel training nodig is om te waitressen, natuurlijk.

De collega's zijn leuk om mee te werken, allemaal jonge mensen, de mensen in de keuken zijn ook supervriendelijk. Kvoel mij echt op mijn gemak. Het eten is ook lekker, en gratis, dus das al een maaltijd minder dat we voor moeten betalen. :P Moeilijk is het werk niet, gewoon een kwestie van vriendelijk zijn, de juiste orders opnemen, en ze juist doorgeven aan de keuken. :)

Op dit moment zit ik 'thuis', in Patterson Lakes. We hebben een onbeveiligd netwerk gevonden waar we af en toe gebruik van maken. Tis zo een verbinding net in het midden van ons bed. Zorgt af en toe voor spierpijn, maar voor de rest is t wel fijn af en toe onze mails ook hier te kunnen checken. Niet dat Steven het erg vindt om zijn computer af te staan voor een paar minuten, maar tis toch altijd een beetje raar.

Onze vrije tijd gaat meestal naar het zoeken naar een nieuwe woonplaats (dat begint toch wat te dringen) of nog een part time job. Dit doen we meestal in de Victoria State Library. Om in 't stad te geraken, nemen we de trein. Het is een twintigtal minuten wandelen naar 't station. We zijn gauw bijna een anderhalfuur kwijt zo! Voor op de trein heb ik altijd mijn Kindle bij. Ik ben altijd een grote lezer geweest en in het begin stond ik sceptisch tegenover e-readers. Maar 't is zo'n gemak. En de Kindle leest echt heel goed. Bij deze, dankjewel mama en papa.

Dit terzijde... Verder hebben ze ook hier een 'Metro'. Je weetwel, de gratis krant op de trein. Af en toe staan er leuke dingen in! Twee keer hebben we België vermeld zien staan. Een keer over het feit dat Sabam vindt dat truckdrivers moeten geld betalen om naar de radio te luisteren tijdens hun werk... Het andere ging over een wielrenner ofzo.

Ik moet toegeven, ik ben helemaal niet mee met Belgisch nieuws. Of Europees, eigenlijk. Australisch nieuws legt de focus meer bij zichzelf, wat ook logisch is, Australië is dan ook groot! Ze hebben ook reclame tussendoor, dat vond ik nogal bizar. Ik probeer wel online het nieuws te checken, ik weet dat er F-16s in Libië bezig zijn, en dat er nog altijd geen regering is. Dat is zowat het belangrijkste zeker? Als er nog iets belangrijks is gebeurt, laat het even weten!

Het openbaar vervoer valt wel mee. 't Is niet veel anders dan thuis. Soms zijn er vertragingen. Dan lijkt het alsof iedereen uit Melbourne dezelfde trein nodig heeft, en daar sta je dan: als een sardientje tussen een heleboel andere sardientjes. Het leuke is wel dat iedereen dan spontaan begint te praten tegen elkaar.

Soms - zoals dit weekend - zijn er werken. Dit weekend zijn er bussen van ons naar Moorabin, wat volgens mij toch een 40 minuten rijden is. Vanaf daar kunnen we dan weer verder met de trein. Lindsey moest gisterenavond werken, dus zij is blijven slapen bij Asha. Dus ik heb voor de eerste keer sinds het vertrek alleen geslapen! Vanavond had Lindsey een trial bij een cafe in de buurt van Asha, en ze moest ook weer 's avonds werken. 't Is best wel vreemd, zo. Ik merkte vanmorgen dat ik het veeeeel moeilijker vond om op te staan alleen, lol.

Ik ben vandaag geweest gaan shoppen! Lindsey houdt niet zo van shoppen. Ik wel, dus nu ik toch nergens moest zijn, ben ik in mijn eentje vertrokken naar Southland, een shoppingcenter in Cheltenham. Tis er wel groot, kheb niet alle winkels kunnen doen, maar kheb toch een paar dingen mee. Ik ben content over vandaag. :D

Morgen heb ik mijn eerste dinner shift. Thumbs up, enzo!

Het weer begint hier wat kouder te worden... En dan wordt het toch nog 25 graden donderdag. Ik weet soms gewoon niet wat ik moet aandoen om niet te warm of te koud te hebben. Maar das Melbourne! Zoals ik al eerder zei, was het een slechte zomer hier. Er was veel regen, maar dat zorgde er dan wel weer voor dat de bomen en planten heel mooi staan. Overal waar je komt, maar dan vooral in de suburbs - zoals gisteren in Hampton - is alles enorm groen. Klinkt stom, maar dat valt echt op voor mij.

Zo, nu denk ik dat jullie wel mee zijn met wat er aan deze kant gaande is. Het is tijd voor mij om te gaan slapen!

Have a nice day!

X

Emmy