donderdag 24 februari 2011

& Melbourne!

G'day mates!

Hoe gaat het thuis? Nog niet bevroren? (Lol, we zijn zo grappig, right? :D) Hier is alles nog altijd oké! We zijn eigenlijk een beetje op ons gemak aan het voortkabbelen, aan het wennen aan Aussieland.

We zijn dus sinds de laatste post verplaatst van Sydney naar Melbourne, de laatste vliegreis in een paar maanden, hoera! Vliegen met Qantas is trouwens supercomfortabel. Alleen een beetje stressy dat ze in Sydney Airport nieuwe machines hadden waar je zelf elektronisch je reservatie moet opzoeken, en dan je eigen boarding pass en baggage tag moet uitprinten. Ging wel sneller, maar het was een beetje verwarrend! En dan hebben we (schaam schaam) aan een luchthaven-persoon moeten vragen hoe je dat plastiek lint ding rond je valies moet doen. :/ In our defence: we hadden dat nog nooit zelf gedaan! In Brussel mag je dat dus niet, hier moet je. :p

Nu, uiteindelijk hebben we zowel onszelf als onze baggage op het vliegtuig gekregen en dan was het een vluchtje van maar een uurtje, peanuts dus voor ervaren reizigers als wij! (ahem). In Melbourne (Melbourne Tullamarine Airport, how awesome a name is that?) hebben we een beetje moeten wachten op onze zakken maar we kregen snel gezelschap van Steven, Emmy's verre oom waarbij we op dit moment verblijven!

Steve en z'n vrouw Maggie zijn trouwens zeer vriendelijk (net als bijna alle Aussies die we hier tegengekomen zijn!) en we zijn eigenlijk zeer dankbaar dat we bij hen mogen blijven. Hun huis en omgeving zijn echt supermooi (palmbomen, mini privé-strandjes, the works! Foto's komen nog.) en ze zijn zo behulpzaam! We zijn een klein beetje met ons 'gat in de boter gevallen', gelijk ze zeggen. :)

Gisteren zijn we effe met de metro/trein over en weer naar Melbourne geweest (het noemt MetroLink, ik weet niet precies of het de metro of de trein is. :p), eens in het centrum van de stad rondgewandeld en een beetje in de zon gelegen. :) Melbourne voelt wel anders dan Sydney. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen, maar... kweet niet. :) Gut feeling? :p Emmy is er mee akkoord: Melbourne > Sydney. :)

We zijn het er ook over eens dat we liever wat dichter bij de stad willen wonen dan waar we nu zijn (suburbia is niet echt ons ding?) maar het is een beetje moeilijk om aan de apartementhunt te beginnen. We hebben eigenlijk niet echt een voorkeur over waar precies we gaan, ik denk dat onze parameters warm water, verwarming, Internet en airco zijn (ja, dat is order of importance :p), maar Melbourne is zo groot en we weten niet gewoon niet waar te beginnen! Ik denk dat we gewoon erin zullen moeten springen en gaan rondzoeken, maar da's ook niet zo simpel zonder Internet. Nu, we hebben vandaag ontdekt dat je in de bibliotheek hier dichtbij een uur gratis Internet per dag hebt, dus vanaf morgen, hebben we beslist, gaan we ervoor!

Ik weet trouwens niet of jullie er in Europa al van gehoord hebben (waarschijnlijk wel), maar de aardbeving in Nieuw-Zeeland is hier echt een 'hot item'. Letterlijk iedereen is erover bezig en het is het hoofdpunt op elk nieuws, soms met updates elk uur. De beelden zijn echt verschrikkelijk om te zien. :(

Ik denk dat dat het ongeveer is, we houden jullie op de hoogte! Take care of yourselves and until next time!

Lindsey

maandag 21 februari 2011

Sydney!


Hello all,

Hier is wat we gisteren geschreven hebben! Ons internet werkte even niet...


Hoe gaat het daar in het nu wel heel verre België?

Hier was het vandaag 32 graden en zijn we het grootste stuk van de dag buiten geweest! Ja ik weet dat het in België heel koud is nu. Give me a break! Straks ga ik toch moeten werken in Melbourne en het is trouwens het einde van de zomer nu. Dus wanneer jullie die 5 warme dagen in de zomer hebben, mag je mij jaloers maken, want dan is het hier winter.

Het is moeiljk te geloven dat ik donderdag nog aan de keukentafel spaghetti zat te eten, en aan het stressen was over mijn valies. Jawel, ik ben er in geslaagd om tot ongeveer 14.20 bezig te zijn met mijn bagage... En om 14.30 moesten we vertrekken richting Zaventem! Dan moet ik ook nog toegeven dat mijn zus (Emma) het meeste werk heeft gedaan. Dankjewel zus! What would I do without you?

Rond iets voor 16.00 zijn we toegekomen in Zaventem. Bij het inchecken vertelde de ... check-in person (zowel Lindsey als ik komen niet op het juiste woord... XD) dat mijn bagage drie kilo teveel woog (26 ipv 23). Die van Lindsey was twee kilo te veel! Ik snap nie wat er zoveel kan wegen want ik heb ECHT niet zoveel kleren mee.

“Dat geeft niet,” zou je denken, “Dan betaal je gewoon wat bij.”

Dacht ik ook, maar ik had er nu ook geen 127 euro voor over. Er zat niets anders op dan van mijn strandzak (die in mijn valies zat) een handtas te maken en daar dan 3 kilo in te steken. Dat was even stressen. Blijkbaar wegen mijn schoenen en al mijn kabels samen 3 kilo. Ik ben blij dat ik toch mijn 200 gram chocolade heb kunnen houden.

Lindsey is erin geslaagd om haar valies te legen tot 19 kilo, haha, dat was er dan weer over.

Het afscheid van mijn ouders en mijn zussen (Eszter kon niet mee, dus heb ik moeten over de middag afscheid nemen) was heel emotioneel. Bij Lindsey's familie was dat niet anders. Een eind later vertrokken we richting Londen, en dan van London tot Sydney, met een tussenstop in Bangkok.

Gisteren zijn we om 6.20 ongeveer aangekomen in Sydney. De vlucht was ok, maar duurde wel heel lang. Het eten was nie echt smakelijk, maar dat had niemand ook verwacht. :) Ik vond het goed dat we onderweg in Bangkok gestopt zijn. Daar hebben we niet veel gedaan, maar wel onze benen gestrekt. Af en toe hadden we wat turbulentie, maar over het algemeen viel ook dat wel mee.

Na door de gevreesde 'customs' te gaan, gingen we naar de aankomsthal waar we werden opgewacht door Cedric (een Fransman) die ons kwam ophalen. Lindsey wil hierbij even vermelden dat Cedric een aangename verschijning was. Eens aangekomen hier in ons hostel konden we onze bagage wegzetten en zijn we even gaan rondhangen in Sydney... om dan uiteindelijk gewoon in de lobby te wachten tot we naar onze kamers konden gaan!

Veel hebben we gisteren niet kunnen doen, want we waren heel moe! Na een douche en onze spullen in onze kamer te zetten, zijn we naar het park gegaan. Het was heel mooi weer, dus het was echt zalig om op het gras/bankje te zitten.

Lang hebben we het niet uitgehouden: de jetlag of wat het ook was 'sneaked up on us' en we moesten ons best doen wakker te blijven. Om 18.00 zijn we gaan slapen en hebben we om en bij de 12 uur geslapen.

Vandaag hebben we vooral gewandeld! Dankzij Lindsey's uitstekend orientatievermogen hebben we de route gevolgd die door het youth hostel was uitgestippeld. We zijn onder andere naar het operahuis (je weet wel, wit-achtig gebouw met zeil-achtige dingen? :/ Foto's volgen volgende week :D ) gewandeld (niet binnengeweest HET WAS VEEL TE MOOI WEER OM BINNEN TE ZITTEN HAHA), en dan zijn we met de boot naar het strand gevaren! Vanop de ferry hadden we een heel mooi uitzicht!

Voor we effectief aankwamen op het strand zijn we per ongeluk gaan winkelen. Lindsey had een bikini nodig. De mensen zijn hier trouwens echt wel vriendelijk! Als mensen zien dat je op een kaart aan het kijken bent, vragen ze spontaan of we verloren zijn en of ze kunnen helpen. Ook het winkelpersoneel was supervriendelijk. A+!

Even een intermezzo: er zit hier een Fransman op de kamer bij ons (we zijn met 10) en hij is supervreemd. Luistert graag naar klassiekers als Sting en loopt graag rond met enkel een handdoek om. Kzou het willen uitleggen, maar je moet er bij zijn om het te snappen, denk ik. Zucht.

Anyway. Uh. Waar zat ik weer?

Ja, juist, winkels enzo. Daarna zijn we dus geraakt aan het strand! Grote golven, veel surfers, geen schelpen te bekennen, niets zoals thuis, dus. We zijn gaan wandelen in het water, maar zwemmen was (nog) niet aan de orde. Niet omwille van de temperatuur – het was nog altijd rond de 30 graden – maar omdat we geen handdoek of niets bijhadden. :D Als het warm genoeg is dan gaan we morgen waarschijnlijk terug.

Rond 20.00 zijn we terugekeerd in ons hostel en dan heb ik mij supervlug moeten douchen want ik had om 20.00 afgesproken op Skype met het thuisfront!

Verder is er niets interessants meer gebeurd. Ik denk dat we straks gaan slapen...

Morgen zullen we onze Australische sim kaarten krijgen en activeren. En andere dingen worden ook geregeld, zoals bankkaart, tax file number enzo. Overmorgen gaan we al richting Melbourne! We weten niet goed wanneer we nog iets kunnen laten horen. Tzal waarschijnlijk een paar dagen duren. :)


Dat was dus de blog entry voor gisteren! Uiteindelijk zijn we vandaag eerst onze financiële en andere dingen gaan regelen en daarna zijn we naar Sydney Aquarium geweest! Heel mooi, en de moeite.We hebben veel foto's genomen, en zullen die hopelijk snel kunnen delen met jullie.

We hebben nieuwe kamergenoten... Vanmorgen dacht ik dat het niet erger kon dan de Scandinavische meiden die laat 's avonds hun valiezen nog moesten maken om 's ochtends om 5 uur op te staan met enorm veel lawaai. Maar nu hebben we een stel Britten die uh... ons niet zo liggen.

Voilà, dat is het zo ongeveer.

Take care, mates!

Emmy



dinsdag 15 februari 2011

Cause we're leaving, on a jet plane...

G'day, mates! ;)

Voor de geïnteresseerden hadden Emmy en ik beloofd om een blog te starten, en hier is hij! :) Noteer de link op een post-it, steek 'em in je smartphone, bewaar hem in je favorieten; want naast Facebook zal dit waarschijnlijk de beste manier zijn om met ons mee te reizen in het verre Aussieland. (AKA Down Under, aka Australië, aka The Land Of Kanagaroos, aka... ben ik er nog vergeten?)

Een handleiding zal je wel niet nodig hebben zeker? :) Zoals je al kon vermoeden: Foto's is waar we onze foto's zullen posten, onder Australië hebben we een paar sfeerbeelden geselecteerd (cue jealously in 5....4...3...2...) en mogelijke latere aanvullingen zullen dan wel uitgelegd worden. :)

Even serieus nu, als je het nog niet wist: we vertrekken morgen al! When did THAT happen? Ons vluchtschema ziet er als volgt uit:

17/02, 18:45: Vertrek uit Brussels Airport
17/02, 19:00: Aankomst in London Heathrow Airport
17/02, 21:45: Vertrek uit London Heathrow Airport
19/02, 06:25: Aankomst in Sydney Kingsford Smith Airport*

*Lokale tijd! Voor de nieuwsgierigen: het is in België 20:25 op vrijdagavond als we in Sydney landen. Als er geen vertragingen gebeuren, ten minste. :) Ja, dat is ongeveer 21 uur lang op hetzelfde vliegtuig.

We blijven 4 dagen in Sydney en vliegen op 22/02 van Sydney naar Melbourne Tullamarine Airport. Het plan is om daar te blijven bij Emmy's verre oom tot we zelf werk en een appartement/huis/woonplaats/kartonnen doos gevonden hebben, en dan 6 maanden in Melbourne rond the hangen. In de tweede helft van het jaar maken we dan de rest van het land onveilig. :)

De zakken zijn gepakt (die van mij toch, die van Emmy nog niet volledig ;)), het familie-afscheid is achter de rug en ik denk dat we allebei toch wel klaar zijn om (met licht bibberende knieën) te vertrekken. We zullen jullie allemaal missen, take care of yourselves en: see you on the flipside! (Na 25 uren reizen. ;__;)

G'bye!

Fia/Lindsey