dinsdag 20 september 2011

It's gonna be totally awesome

Hello hello!

Omdat het een eindje duurt om alles op te schrijven over alles wat we gedaan hebben, hebben we beslist van alles wat te verdelen. Deze post gaat over Adelaide, de volgende gaat dan over Alice Springs, enz. :) Anders zouden jullie nog langer mogen wachten op een update. :P

Moving on!

Na 6 maanden hebben we het mooie (maar nog altijd een beetje koude) Melbourne achter ons gelaten. Het was een beetje een mengeling van verschillende emoties. Aan de ene kant was het (en is het nog steeds) spannend om eindelijk aan onze rondreis te beginnen, maar aan de andere kant lieten we vrienden achter en gaan we Melbourne missen. Het is een troost dat we nog even terug keren voor we naar huis gaan in februari.

Dus op 26 augustus was het tijd om onze spullen te pakken. Dat is een deel van reizen dat ik haaaat. In Melbourne zeker, omdat we daar zolang geweest zijn en dus ook meer spullen hadden. Anyway. It's all good, we hebben onze bagage kunnen houden onder de limiet.

Na een paar uurtjes slapen zijn we op de trein gestapt in Southern Cross station, richting Adelaide. Het was rustige treinrit waar we allebei wat slaap hebben ingehaald. Het landschap dat ons voorbij gleed bracht me al meteen in vakantiestemming.

Adelaide is veel rustiger dan Melbourne, tis minder druk, maar dat was wel een aangename afwisseling. Adelaide heeft wel iets. Toen we aankwamen met de trein – waar we 10 uur hebben op gezeten – kwam onze couchsurfing host – Cameron – ons ophalen. Die bracht ons meteen naar zijn huis, waar hij woont bij zijn ouders, zus en broer. Twas een gezellige avond, met barbeque en we hadden er een heel goed gevoel bij. Er was ook een andere couchsurfster aanwezig, Lisa uit Nederland.

Een van de eerste dingen die we hebben bezocht – naast het strand – was de Central Market. Naast de normal fruit and veggies hadden ze er ook andere dingen, zoals chocolade, noten, veel vlees en kaas, en nog veel meer. Ze hadden Nederlandse gouda en Franse brie, maar dat was zo voor rond de 60 dollar de kilo, haha. Er was ook een kraam die allerlei dingen van thuis had! Cafe noir koekjes, peperkoek, Bonne Maman (maar dat kan je ook in de Coles vinden ), van die ketchup in rode flessen met witte doppen op (kan nu niet op de naam komen), it was awesome. Ze hadden ook appelmoes! (de enige appelmoes die je hier vind is in kinder – of babyporties, heel vreemd). De dame die het kraam uitbaatte was wel een beetje geïrriteerd omdat we zo enthousiast waren maar uiteindelijk niets kochten.

We zijn ook naar de zoo geweest. Daar hadden ze veel dieren, zoals in alle andere zoo's. :P Waar de Adelaide zoo heel trots op is, zijn de twee panda's Wang Wang en Funi. I'm not making those names up. Ze zijn enorm schattig, maar deden niet zo veel toen we daar waren. Anyway. Verder is het leuker voor jullie om de foto's te zien denk ik, want veel kan je eigenlijk niet vertellen over een zoo. Lindsey heeft haar links naar haar facebookalbums al in een blogpost gezet voor jullie, ik doe hetzelfde aan het eind van deze post.

Naast de zoo zijn we ook nog naar de Botanic Gardens geweest, waar Lindsey en ik enorm veel foto's hebben genomen. Het was een mooie dag, blauwe hemel en de zon die ons meteen in de juiste sfeer bracht. Het was nog altijd winter dus de rozentuin bijvoorbeeld stond nog niet in bloei. Maar hier en daar waren er al een paar rozen die te voorschijn kwamen en daar hebben we alvast veel foto's van genomen. Botanic Gardens vind je in iedere major city. Denk ik. Voor ons is dat leuk want er zijn hier zoveel bomen en planten die we thuis niet hebben, met bijbehorende vogels enzo ook. Namen onthoud ik nie, maar kvind het wel iets hebben om al die bomen – planten – en bloemensoorten te zien eigen aan dit continent, of andere plaatsen waar ik misschien nooit naartoe zal gaan.

In de Botanic Garden van Adelaide is er een waterlelie-paviljoen. We lazen het bordje met alle info over het paviljoen en waren heel erg nieuwsgierig om de befaamde Amazon Waterlily te zien.

Blijkt dat het paviljoen gesloten was voor een aantal dagen...

Het hoogtepunt van Adelaide was natuurlijk onze winetour! In de ochtend kregen we een rondleiding rond Adelaide, met zo'n beetje de geschiedenis van Adelaide in een notendop meegedeeld door de buschauffeur. We zijn een kijkje gaan nemen naar de fabriek van Haighs chocolate, waar ze ons ook wat chocolade hebben laten proeven. Lindsey en ik zijn het er over eens dat de chocolade hier niet in de buurt komt van Belgische chocolade. That's just how it is.

Na het uitzicht vanaf Mt Lofty op Adelaide te bewonderen reden we verder naar Hahndorf. Het is een stadje (dorpje?) ongeveer een half uur rijden uit Adelaide en werd in de negentiende eeuw gesticht door immigranten uit Pruisen. Het heeft nog altijd heel sterke Duitse invloeden, al denk ik nie dat er daar nog mensen zijn die effectief Duits spreken. Anyway, tis wel een schattig klein stadje. De appelstrudel was lekker. :P Het was wel gezellig om in de zon door Hahndorf te slenteren...

Na ons bezoekje naar Hahndorf was het tijd voor het tweede deel van de trip: winetasting! Yaaaaay! Wat we misschien nog niet hebben vermeld op onze blog is dat de wijn hier erg goed is en de Australiërs zijn daar ook heel trots op. We bezochten drie wijnmakerijen/wijngaarden. Ik vond het een superervaring. Ik heb veel lekkere wijnen geproefd, ik heb ook het gevoel dat we iets bijgeleerd hebben over wijn maken die dag. :P We hebben ook honingmede kunnen proeven! 'Very sweet with a kick to it.' Mmmmm.

Onze laatste dag in Adelaide was best memorabel... Onze couchsurfinghost Cameron had voorgesteld de trip naar Kangaroo Island te doen met de auto, ipv public transport. Maar goed ook, want er is blijkbaar geen public transport op het eiland. :P We konden maar voor een dag gaan, want de volgende dag hadden Lindsey en ik een vlucht richting Alice Springs te halen. We beslisten de eerste ferry heen en laatste ferry terug te boeken.

Kangaroo Island is best groot als je het op een dag wil zien, dus hebben we op voorhand een lijst gemaakt van de dingen die we echt wilden bezoeken. Een daarvan was de Seal bay! Zoals de naam al zegt is het een baai waar veel zeehonden/zeeleeuwen rondhangen. Natuurlijk kan je nie zomaar op het strand zelf gaan wandelen, maar je kon ze wel zien vanaf het daarvoor aangelegde wandelpad. :) It was so awesome. Jammer natuurlijk dat je niet dichter kon, maar daar is een zoom functie voor I guess.

We zijn ook naar the Little Sahara geweest, waar Cameron prompt zijn schoenen afdeed, de zandberg opliep om er dan als een kind weer van te rollen. Lindsey is ook tot aan de top geraakt. Ik had dat nie zo nodig, al dat zand. Twas wel heel mooi. De lucht was zo'n intens blauw die om een of andere reden nie zo mooi is op foto. En dan in combinatie met dat witte zand, het had wel iets uit honderd en een nacht...

Daarna was het terug in de auto op weg naar Flinders Chase National Park. Kangaroo Island is echt prachtig en je hebt er fantastische uitzichten. Jammer dat het weer iets tegenviel. Veel wind en bewolkt. Soms kwam de zon er wel weer door. Af en toe is er een 'lookout' waar je even kan stoppen en foto's kan trekken vanop een afstand. Een van die lookouts gaf uitzicht op een prachtig stuk strand, met azuurblauw water.

En toen hoorden we Cameron ineens iets mompelen over 'sleutels' en 'auto' en kwamen we enkele minuten later tot de vaststelling dat Cameron de sleutels had laten zitten in de auto. En de auto die sloten we altijd braaf handmatig want er was geen centrale vergrendeling. Toen we naar onze gsms keken, kwamen dan nog eens tot de vaststelling dat we in the middle of nowhere zaten zonder bereik.

En het toeval wil nu ook dat we echt de laatste ferry moesten halen, want Lindsey en ik moesten de volgende ochtend met het vliegtuig richting Alice Springs. Stresss.

Verschillende mensen reden langs en wilden helpen, maar aangezien dat de auto blijkbaar enorm moeilijk was om in te breken, konden ze weinig doen. Cameron leende een telefoon van een van die mensen die wel bereik had, en contacteerde de verzekering die hem lieten weten dat hij onder zijn ouders stond en geen recht had op hulp free of charge. Het zou hem 300 dollar kosten en we zouden moeten wachten voor 5/6 uur...

Dus zat er niets anders op dan het raam in te slaan.

Jaaaa, en dan moesten we nog eerst alle glas uit de auto krijgen.

Na een tijdje konden we dan weer de auto in, en gingen we verder op weg naar de Remarkable Rocks. Die zijn ook echt remarkable, in vorm enzo. Zie foto's!

Toen we terugwaren in de auto, kwamen we tot de vaststelling dat Cameron de lichten had aangelaten en we dus zonder batterij zaten. Nu ja, die dingen gebeuren. Gelukkig waren we op een parking, dus het was nog redelijk makkelijk iemand te vinden die ons kon helpen met zijn kabels enzow. Eenmaal weer op weg hadden we wel iets van, let's not tempt fate by going somewhere else. We hadden alles gezien dat we wilden zien, dus zijn we toen teruggekeerd om onze ferry te halen. De terugrit was wel ok, beetje lastig met dat open raam, maar al bij al viel het mee.

Eenmaal terug lieten we het over aan Cameron om het verhaal te vertellen aan zijn ouders, terwijl we met tegenzin begonnen aan het klaarmaken van onze bagage. De volgende ochtend was het tijd om ons vliegtuig te halen, die ons naar Alice Springs bracht...

Adelaide was een goede start van onze reis. Onze eerste couchsurfing experience is ook goed meegevallen. Twas een beetje druk, zo met de hele familie maar dat had zen charmes ook wel. Anyway. On to the next adventure!

Take care guys!

Xx

Emmy

De volgende links gaan naar mijn picasa album. Ik maak een aparte post met al mijn facebook albumlinks.

Adelaide - Henley Beach

Adelaide – Zoo

Adelaide - Botanic Gardens

Mt Lofty and Wine Tour

Kangaroo Island

woensdag 14 september 2011

What's up, dudes? :)

Zoals beloofd: geen update, wel foto's! Emmy is hard aan het werk aan de effectieve blogpost, maar ze zit een paar weken achter, en we doen elke dag meer dingen, waardoor de inhoud van de post langer wordt, natuurlijk. ;) Soit, ik zal haar binnenkort wel verplichten om te posten wa ze al heeft, en het dan overnemen. :)

Dees zijn de publieke links van mijn foto albums op Facebook tot nu toe. Should be, anyway, als ik ergens per ongeluk de verkeerde link ingeplakt heb, laat je het maar weten, en dan pas ik het aan. :) Voort gemak ben ik gewoon vanaf het begin begonnen, waardoor da de lijst wel redelijk lang is, dus...uitspreiding over een paar dagen? ;)

Enjoy 'em, guys. :) (PS: for Em's friends, these are my pictures, maar we deden de meeste dingen wel samen, dus Emmy verschijnt wel vaak eens. :))

[1] Fia & Emmy in Sydney. :D

[2] Melbourne. :D

[3] Jimmy Eat World

[4] Melbourne II

[5] Melbourne III

[6] A Day In the Life Of...

[7] Harry Potter And The Dealthy Hallows, part 2!

[8] Emily & Fia go to the Zoo!

[9] Melbourne touristey things

[10] Trainride to Adelaide + Henley Beach

[11] Adelaide Zoo

[12] Adelaide Central Markets + Museum

[13] Adelaide Botanic Garden

[14] Adelaide City Tour + Wine Tour

[15] Kangaroo Island

[16] Sunset @ ANZAC Hill

[17] Reptile House + Royal Flying Doctor Service base

[18] Uluru & Kata Tjuta National Park (Ayers Rock)

[19] Camel riding

Voila! De rest komt....at one point. :D Geen beloften, da weet je ondertussen waarschijnlijk wel. ;)

Cheers and all my love,

xxx Lindsey